Projecten

Iksperiment is continu in beweging. Zo presenteren wij elk half jaar een nieuw iksperiment in Muziekcafé Cul de Sac, een soort laboratorium waaruit de krachtigste elementen ontsnappen naar een ontwikkeltraject voor een nieuwe productie. Hiernaast ontwikkelen wij concepten en voorstellingen voor een keur aan locaties en opdrachtgevers. Hieronder ziet u een selectie van de projecten die wij zoal doen.

Project #01

De uitdaging in dit project ligt in het in elkaar grijpen van performance en voortbeweging op het water. Geregeld vragen onze performances om het bouwen van constructies. Deze keer komt het basisidee juist vanuit de constructie (zie afbeelding).

Project #02

Iksperiment laat zich dit jaar inspireren door het getijdenboek. Niet als indeling van de dag, maar als indeling van het jaar. Gedurende het jaar zullen er meerdere performances worden gehouden binnen dit overkoepelende thema.

Project #03

“In de Gloria” is een modern sprookje dat op frivole – zelfs feestelijke – wijze het thema der thema's behandelt: de dood. Een interdisciplinaire voorstelling waarbij theater, filosofie, dichtkunst, visuele grapjes en interactie je om de oren vliegen. De dood is een feest, waarvoor u onvermijdelijk bent uitgenodigd. Vier mee met de heren van Iksperiment en verwacht het onverwachte.

Project #04

Menu Perdu is een absurd restaurant voor een klein publiek.

O.a. te zien tijdens Theaterfestival Boulevard, 4 t/m 14 augustus 2011 in Den Bosch.

Project #05

In de zomer van 2011 neemt Iksperiment deel aan de Boschparade. Deze drijvende optocht over de wateren van de Binnendieze van 's-Hertogenbosch, geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch zal in juni voor de tweede keer plaats vinden.

Project #06

Ook in 2011 is Iksperiment weer van de partij bij Project Baksteen. Dit keer is de Tilburgse wijk Rosmolen aan de beurt, en iksperiment...... maakt een film.

Project #07

Op 29 oktober 2011 was Iksperiment uitgenodigd om de afsluiting te verzorgen voor de expositie Straight From The Horse's mouth in de Goretti-kapel te Tilburg.

Project #08

VorstVrij is het festival voor jonge makers en kunstenaars in de NWE Vorst. Iksperiment is dit jaar volop betrokken bij dit leuke festival, waarbij in twee dagen tijd een voorstelling wordt gemaakt.

Project #09

Speciaal voor De Derde Kunstmaan Winterrevue ontwikkelde Iksperiment een visueel overdonderende performance over de dood, liefde en verdoemenis.

Project #10

Niksperiment was de experimentele avond van de Iksperimentalisten op 19 april 2011. Dit keer met als centrale thema Het Niks. Een avond bestaande uit een gapende leegte, Ginnungagap voor de liefhebbers, van het niet aanwezig zijn.

Project #11

En toen was het plots 2012. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Maar er bestaat toch de kans dat de wereld vergaat? Uiteraard, er is altijd een mogelijkheid dat de aarde als een grote vuurbol uit het universum verdwijnt. De Maya's zijn echter van mening dat 2012 een start van een nieuwe periode is. En Iksperiment houdt van deze positieve instelling en geeft de bezoekers van Loos de mogelijkheid om middels drie rituelen zich klaar te stomen voor deze fantastische nieuwe periode in hun leven.

Project #12

Iksperiment verzorgt theatrale omlijsting bij de maandelijkse dansavond Loos in poptempel 013 te Tilburg.

Project #13

Op de op het overbekende fenomeen van de Robinson gebaseerde editie Ikspeditie Loos, kwam het vermaak van Iksperiment in de vorm van een multimediale Robinson-hut.

Project #14

De vierde iksperimentele avond was behaard met de baard als leidraad.

Project #15

Een avondvullend programma van collectief Iksperiment, met deze keer als thema: De Auditie.

Project #16

Don Juan³ is een poëzie performance waarbij op maat gedichten worden geschreven voor het publiek.

Project #17

Een samenwerkingsproject in 12 slooppanden in de renovatiewijk Groeseind te Tilburg.

Project #18

Domestic Wildlife was de tweede iksperimentele avond met als thema het rijk der dieren.

Project #19

Deze allereerste iksperimentele avond, deze geboorte van iksperiment, draaide geheel en al om het Ego.