Project Baksteen 2010

Tot en met 22 augustus 2010 nemen wij als Collectief deel aan Project Baksteen. Dit project is een initiatief van Jarno van Es waarbij er over een periode van enkele maanden twaalf huizen worden omgetoverd tot kunstprojecten. Hierbij komen er verschillende kunstenaars in de wijk samen om hier elkaar te inspireren en voor, met en geïnspireerd door de wijk hun projecthuizen tot een bezienswaardigheid te maken. Het geheel zal worden afgesloten met een eindfestival van 19 tot en met 22 augustus op de locatie. In de tussentijd zullen er toonmomenten zijn in ieder laatste weekend van de maand.

Inmiddels is er hard gewerkt in Groeseind en beginnen de eerste vormen van het project zichtbaar te worden. Er is onder anderen een waar huis van woorden aan het ontstaan en wordt er gewerkt aan een performance-huis, een foto-huis, een muziek-huis een huis van beelden en nog veel meer. Nu is het alweer bijna tijd voor het tweede openbare toonmoment met verschillende voorstellingen en bezienswaardigheden. Deze zal plaats vinden op 25 juli aanstaande en heeft als centraal bezoekadres het info-huis aan de Bisschop de Bergaignestraat nummer 15. Tussen twee en vijf uur in de middag kunt u Project Baksteen die dag bezoeken en bezichtigen.

Ondertussen zit de eerste editie van Project Baksteen erop. Veel (voormalige) bewoners en kunstminnende Tilburgers zijn op bezoek geweest in de sloopwoningen die waren omgetoverd tot expositie en/of performance ruimte. Een waardige afsluiting van de wijk en een geslaagd laagdrempelig kunstproject. Uiteraard valt er in de toekomst meer van Project Baksteen te verwachten, maar nu is het eerst tijd om eens terug te kijken naar de aandacht die wij in de media hebben gekregen. Vooral het Huis van Woorden van Iksperimentalist Gijs van Schijndel bleek bijzonder in trek te zijn bij fotografen.

Bezoek de officiële website van Project Baksteen www.projectbaksteen.org en/of wordt lid van de groep op Facebook.

Project Baksteen in de media

Baksteen op TV 10

Baksteen op Tilburgers.nl

Baksteen in de tilburgse koerier 26-08-2010
Baksteen in het brabants dagblad 19-08-2010
Baksteen in stadsnieuws 25-08-2010

Foto's van het huis van beelden

Pinhole projectie
Pinhole room @ St Janstraat 55

Foto's van het huis van woorden

Huis van woorden slaapkamer
Huis van woorden slaapkamerraam
Huis van woorden trapgat

Video

Bekijk video
Bekijk video
Bekijk video