De Hemelbestormers

De Hemelbestormers 01
De Hemelbestormers 02
De Hemelbestormers 03

De uitdaging in dit project ligt in het in elkaar grijpen van performance en voortbeweging op het water. Geregeld vragen onze performances om het bouwen van constructies. Deze keer komt het basisidee juist vanuit de constructie (zie afbeelding).

Het beklimmen van drie ladders drijft via raderen en (motor)kettingen het schoepenrad aan. Door het gewicht van de beklimmer zakt de ladder en drijft zo het mechanisme aan. Deze techniek zal zichtbaar zijn. Door twee takelaars (en zangers) wordt de ladder weer omhoog gehesen. De beklimmer zakt onder water en klimt door een gat weer naar boven. Doordat er twee beklimmers per trap zijn en de drie trappen met elkaar geschakeld, zorgt dit voor een voortdurende aandrijving van het schoepenrad.

Gelijktijdig zal een zangstuk, gezongen uit overvolle borst, ten gehore worden gebracht. Dit driestemmige mannenkoor heeft uniforme kleding aan, wat de gezamenlijke zang en arbeid versterkt. Voor deze muzikale uitvoering werkt Iksperiment samen met Sabine de Lat. In totaal zullen er minimaal 14 zangers en/of performers meedoen om voldoende volume te genereren.

Wilt u helpen om dit prachtige project te realiseren, dan kunt u dat doen door te helpen dit project bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Dat kan door onze berichten en nieuwsbrieven te delen. Ook hebben we speciaal voor de crowdfundingcampagne een promotiefilmpje gemaakt, dat ook gedeeld mag worden: Filmpje.

Uiteraard mag u ons ook steunen door het doen van een
donatie.