VorstVrij

VorstVrij is het festival voor jonge makers en kunstenaars in de NWE Vorst. Iksperiment is dit jaar volop betrokken bij dit leuke festival, waarbij in twee dagen tijd een voorstelling wordt gemaakt.

Allereerst zijn wij betrokken bij de voorselectie van de jonge makers/kunstenaars die mogen meedoen. Voor de eerste fase van dit selectieproces hebben wij een filmpje gemaakt. Door hier op te reageren met een eigen filmpje maak je kans om mee te doen aan de volgende fase van de selectie. Ga daarvoor naar www.youtube.com/user/vorstvrij

Op dinsdag 10 mei is er een Theatrale Stormbaan met de talenten. Deze Theatrale Stormbaan is speciaal voor dit doel ontworpen door Iksperiment. Tijdens deze stormbaan wordt bepaald welke deelnemers mee mogen doen om de volgende twee dagen de voorstelling te maken.

De voorstelling wordt gemaakt door de winnaars en - wederom - kunstenaarscollectief Iksperiment en niemand minder dan acteur Frank Lammers! Dit mag u niet missen! Na twee dagen hard zwoegen in een creatieve snelkookpan is op de avond van de tweede dag (donderdag 12 mei) het eindresultaat al te bewonderen.

U ziet het, u heeft dus ruimschoots de kans om tijdens VorstVrij van onze veelzijdigheid te genieten. Maar hiermee is het festival nog niet afgelopen, want op vrijdag treedt Dez Mona op. Enkele gelukkigen zagen deze groep al eerder in de NWE Vorst in het voorprogramma van DAAU. Voor hen die daar niet bij waren is er nu een herkansing. Voor ons is dit al de muzikale ontdekking van het jaar. Bovendien gaat Lieve Lamerichs voor deze afsluitende avond nog een dansstuk ontwikkelen. Kortom: VorstVrij is smullen voor de cultuurliefhebbers. Mis het niet!

VorstVrij 2011: 10 t/m 13 mei
Locatie: NWE Vorst

Met: Frank Lammers, Dez Mona, Lieve Lamerichs, Iksperiment e.a.