De Renaissance Herleeft Tijdens Loos Your Mind

salome2.jpg

Speciaal voor 013 ontwikkelt Iksperiment iedere maand, voor het dansfeest Loos, een op maat gemaakte, unieke, performance.
Deze editie laat Iksperiment de renaissance herleven met de bekoorlijke Salome en de niet zo fortuinlijke Johannes de Doper.

Hiernaast zie je het beroemde schilderij van Bernardino Luini ( een leerling van de grootse Leonardo da Vinci) genaamd 'Salome neemt het hoofd van Johannes de Doper in ontvangst'

Het verhaal erachter is als volgt: Er was eens een koning die verliefd werd op de vrouw van zijn broer. Hij kreeg een affaire met haar maar werd hiervoor openlijk aangesproken door Johannes. Zodoende werd hij in een kerker geworpen. De koning was in zijn trots gekrenkt maar had respect voor de grote prediker. 's Avonds mocht de jonge Salome dansen op het feest van haar oom de koning. Blijkbaar deed ze dit zo wonderschoon (en waarschijnlijk ook zinnenprikkelend) dat ze alles mocht wensen wat ze maar wilde. Hiervoor vroeg ze haar moeder om raad en deze doortrapte vrouw, ook in haar trots door Johannes gekrenkt, zegt dat Salome om het hoofd van Johannes de Doper op een zilveren schaal moet vragen. Belofte maakt schuld vindt de koning en zo geschiedde.

In de reeks: Fatale Vrouwen geeft Iksperiment de kans aan het publiek van Loos Your Mind om niet alleen dat te verliezen maar ook nog eens het volledige hoofd. Dit deden ze door de plek van Johannes de Doper in te nemen op het schilderij.

Foto's Loos Your Mind 01-10 2011

 Loos Your Mind - MG 4139 - Iksperiment
Loos Your Mind - 4098 - Iksperiment - Iksperiment
Loos Your Mind - MG 4106 - Iksperiment
Loos Your Mind - MG 4119 - Iksperiment
Loos Your Mind - MG 4191 - Iksperiment
Loos Your Mind - MG 4194 - Iksperiment
Loos Your Mind - MG 4196 - Iksperiment
Loos Your Mind - MG 4241 - Iksperiment
Loos Your Mind - MG 4254 - Iksperiment
Loos Your Mind - MG 4265 - Iksperiment

Foto's door: Marco Maas

Iksperiment @ Loos Your Mind (1-10 2011) voor meer foto's