13 september: Vespers & Completen

‘Aan tafel, acht mannen. Op tafel, acht flessen. Acht glazen. Rook en as.’

Een naargeestig etentje in een aftandse vreetschuur biedt ruimte aan acht mannen die in hun gedeelde eenzaamheid de weg kwijt zijn. Het enige wat hen verenigt is de ruimte, hun verlangen gehoord of gezien te worden en natuurlijk de versnaperingen. Vergeefs op zoek naar harmonieuze saamhorigheid vormt Vespers & Completen een prismatisch beeld van de menselijke onmacht om werkelijk contact te maken met anderen.

Vespers & Completen is het laatste hoofdstuk uit het experimentele vierluik van kunstenaarscollectief Iksperiment met Het Getijdenboek als inspiratiebron, een klassiek gebedenboek dat de dag en het jaar verdeelt in steeds cyclische terugkerende tijdvakken. De vespers en completen vormen samen het einde van de cyclus en staan voor de avond, de afsluiting van de dag, de herfst en de winter.

Voor Vespers & Completen is het collectief uitgedijd tot een ensemble van 15 makers die allemaal hun unieke bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van deze voorstelling. Zij zijn, in alfabetische volgorde: Marc van de Berg, Bram Donders, Pjotr Eijkenboom, Jeroen Klomp, Jonas Kocx, Arthur Kok, Joris van Laak, Sabine de Lat, Lyssa Lietar, Geert Oosterhof, Geert Jan van Ouwendorp, Gijs van Schijndel, Lucas Schlicher, Ties van de Ven en Joel Zaagman.

Waar: theater de NWE Vorst
Wanneer: 13 september
Hoelaat: 20:30
Inkom: 13,00 euro
Kaartjes via: de website van De NWE Vorst

Na de voorstelling vindt in de bar van De NWE Vorst de eerste editie plaats van een nieuw dansfeest: FACED, wat gratis toegankelijk is voor iedereen die voor middernacht binnen is.