Kunstenaarsjam tijdens LollapaLOOSa

Iksperiment gaat Stage01 omtoveren tot een kunstenaars vrijplaats. Muzikanten, danseressen en performers zullen een kunstenaarsjam met elkaar aangaan, waarbij ze geïnspireerd door elkaar in hun eigen discipline aan de slag gaan.

Om dit voor elkaar te krijgen nodigen we niet zomaar de eerste de beste uit, maar kiezen we voor kunstenaars waarvan we weten dat ze kunnen improviseren. Hierbij kiezen wij voor een mix van Tilburgs talent en creatievelingen van buitenaf.

Tijdens de avond zullen we gebruik maken van de ingetogen melancholische muziek van het trio Arthur, Thomas & Robert. Daarnaast zullen nog drie andere muzikanten de avond van een meer geïmproviseerd karakter voorzien: Thomas Moore, Jarno van Es en mysterie-guest op saxofoon. Drie danseressen (onder aanvoering van Ineke Wolters van InezInez) zullen zich door de muziek laten opzwepen, inspireren en vervoeren, om op hun beurt de muzikanten in vervoering te brengen. Dit zal resulteren in performances van Levi van Huijgevoort, Joris van Laak en Joel Zaagman, waarbij de verf niet geschuwd wordt. Tussendoor zal Julian van Buul zijn VJ kunsten en interactieve video-mapping animaties tentoonspreiden. Alsof dit nog niet genoeg is zullen ook nog drie dichters (Nick J. Swart, Andrew Cartwright en Gijs van Schijndel) het podium betreden en laten zien dat poëzie enorm rock 'n roll is.

Om deze vrijzinnige improviserende kunstenaars in goede banen te leiden zal Joel Zaagman gedurende de avond als “dirigent” optreden en de kunstenaars in of uitschakelen.
Om de kunstzinnige vibe compleet te maken zal de ruimte ook worden aangekleed met grote hangende schilderijen, inclusief videoprojecties van het maakproces.

Waar: Popcentrum 013 in Tilburg.
Wanneer: Zaterdag 5 november 2011.
Hoe laat: 23:00-04:00 uur.
Ga naar de website van 013 om kaarten te bestellen.